Aanhoudingen na achtervolging

groningen-politie-hoofbureau radesingel-3De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag de twee inzittenden van een bestelbus en de bestuurder van een personenauto aangehouden na een achtervolging. Op de N34 nabij Gieten negeerden beide voertuigen diverse stoptekens. Uiteindelijk wisten agenten beide voertuigen in de stad Groningen tot stoppen te dwingen. Daar werden de drie mannen aangehouden.

Negeren stoptekens

Surveillerende agenten reden over de N34 nabij Gieten. Ze kwamen daar een bestelbus en een personenauto tegen. Beide voertuigen leken bij elkaar te horen en de agenten besloten om ze te gaan controleren. De twee bestuurders kregen meerdere stoptekens. Die werden genegeerd. De automobilist probeerde de politieauto van de weg te drukken. Hij slaagde hier echter niet in. Vervolgens ontstond er een achtervolging waarbij meerdere politievoertuigen bij betrokken waren.

Aanhouding verdachten

Uiteindelijk ging het via Haren richting de stad Groningen. De bestelbus werd op de Helper Brink door agenten klemgereden. Daarbij raakten twee politieauto’s beschadigd. Ook de bus liep schade op. De twee inzittenden, een 30-jarige inwoner van Veendam en een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden aangehouden. In de bestelbus werd een hoeveelheid hennep aangetroffen. Dit alles werd in beslag genomen. Op de Donderslaan in Groningen werd de bestuurder van de personenauto aangehouden. Deze 25-jarige Stadjer werden samen met de andere twee verdachten overgebracht naar het politiebureau. Daar werden ze voor nader onderzoek ingesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *