Groningen beste internetgemeente van provincie Groningen

steden nederland, groningen, centrumOnderzoeksbureau SEO onderzocht welke Nederlandse gemeenten het potentieel van internet voor de economie het best benutten

Groningen is uitgeroepen tot de gemeente die de economische kansen van het internet het beste benut in de provincie Groningen. De gemeente ontvangt daarvoor een eTown Award. Dit blijkt uit een inventarisatie uitgevoerd door SEO Economisch Onderzoek in opdracht van Google. Deze prijs, die dit jaar voor de tweede keer wordt uitgereikt, erkent gemeenten waar het midden- en kleinbedrijf het beste gebruikmaakt van het internet. De gemeente Naarden (Noord-Holland) is uitgeroepen tot de landelijke winnaar.

In 2013 liet Google voor het eerst onderzoek doen naar de online kracht van lokale bedrijven. Dit jaar is voor de tweede keer onderzocht welke Nederlandse gemeenten de economische kansen van het internet het best benutten. SEO Economisch Onderzoek heeft dit per gemeente geïnventariseerd op basis van het aantal webwinkels, het aantal bedrijven dat adverteert met Google AdWords en diens bestedingen, het aantal bij SIDN geregistreerde internet-domeinnamen en gemiddelde up- en downloadsnelheid per gemeente. Google reikt per provincie aan één gemeente een eTown Award uit om zo hun inspanningen op het gebied van online ondernemen te erkennen.

politiekJoost van Keulen, wethouder Economische Zaken van de gemeente Groningen: “Groningen is wat betreft leeftijdsopbouw de jongste stad van Nederland. Dat zorgt onder meer voor een heel innovatief ondernemersklimaat. We waren het afgelopen voorjaar tweede bij de verkiezing Europese innovatiehoofdstad, begin deze maand zijn we uitgeroepen tot beste wifi-stad van Nederland en nu dus de Google eTown Award. Steeds meer mensen en bedrijven ontdekken het: Er gaat niets boven Groningen.”

Rogier Klimbie, hoofd beleidszaken van Google Nederland: “Het internet biedt ook minder grote ondernemingen de kans om wereldwijd nieuwe klanten te bereiken. Dit onderzoek toont aan dat juist ook in kleinere plaatsen mensen volop online ondernemen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *