Aanhoudingen oudjaarsnacht in Groningen

politie rademarkt bij avond 01Brandstichting
Een 43-jarige man uit Groningen is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden voor brandstichting. De man zou op de Surinamestraat een scooter overgoten hebben met brandbare vloeistof en heeft deze vervolgens in brand gestoken.

Vreugdevuur
Agenten waren rond 01.00 uur op de Barnsteenstraat om de brandweer te ondersteunen bij het blussen van een vreugdevuur. Hierbij gooide een 17-jarige jongen uit Groningen een bierfles naar de mobiele eenheid die de straat in kwam lopen. De jongen vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten.

Gelkingestraat
Omstreeks 03.00 uur heeft de politie een 21-jarige Groninger aangehouden op de Gelkingestraat. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor een 18-jarige meisje uit Groningen te hebben geslagen. Een getuige kon de Groninger aanwijzen waarop de agenten de man hebben aangehouden. De man viel haar lastig en zij gaf aan dat ze hier niet van gediend was. Daarop heeft hij haar in haar gezicht geslagen.

Claremaheerd
Een 26-jarige man uit Groningen is rond 03.30 uur aangehouden nadat hij in een café in de Claremaheerd een 28-jarige Stadjer met een voorwerp op zijn hoofd geslagen had. Het slachtoffer ging vervolgens naar buiten waarna hij naar de grond geslagen werd door de 26-jarige. Deze is vervolgens aangehouden.

Onder invloed
Een 29-jarige man uit Meeden is donderdagochtend rond 5 uur aangehouden aan de Westersingel in Groningen omdat hij niet wilde meewerken aan een onderzoek en omdat hij zich niet kon legitimeren. Kort daarvoor had de politie een melding ontvangen van een aanrijding tussen drie jongens in een auto en een fietser. Volgens de jongens had de man hun auto vernield door zijn fiets keihard tegen de wagen te slaan. De fietser verklaarde te zijn aangereden. Toen agenten dit nader wilden onderzoek weigerde de 29-jarige, die onder invloed verkeerde, mee te werken. Daarop is hij aangehouden.

Besloten feestje
25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden aan de Brugstraat. De man gedroeg zich vervelend en probeerde een pand binnen te dringen, waar een besloten feestje was. Nadat de man herhaaldelijk was gevraagd om weg te gaan, heeft de verdacht een 20-jarige aanwezige man uit Groningen een kopstoot gegeven. De verdachte is aangehouden.

Vernieling
Een 19-jarige en een 22-jarige man uit Kollumerzwaag zijn aangehouden aan de W.A. Scholtenstraat in Groningen wegens vernieling van zes voertuigen. Zij hebben onder meer de spiegels vernield. De twee zijn ingesloten voor verhoor.

Foto: Siebrand Wiegman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.