Aanleg Mountainbike skillspark Meerstad van start

Vanmiddag onder winterse omstandigheden is het officiële startschot gegeven door de Groninger wethouder Sport, Inge Jongman voor de aanleg van het mountainbike skillspark in Meerstad Inge Jongman: “Ik ben blij dat er na jaren nu een geschikte locatie is gevonden en dat we kunnen beginnen met de aanleg. Met dit park komen we tegemoet aan de wens van een grote groep inwoners van de gemeente”.

Het mountainbike skillspark is een initiatief van enthousiaste mountainbikers en wordt in samenwerking met de gemeente Groningen en Bureau Meerstad gerealiseerd. Het wordt een uitdagend parcours met hoogteverschillen, haarspeldbochten en andere obstakels. Dit biedt inwoners van de gemeente Groningen weer nieuwe mogelijkheden om buiten te sporten.

Lange weg

In 2020 is een intentieverklaring ondertekend door de initiatiefnemers, Bureau Meerstad en de gemeente Groningen voor het ontwikkelen van een mountainbike skillspark in Meerstad. Op basis van de Agenda voor de Toekomst Meerstad 2050 is de huidige locatie daarvoor het meest geschikt. Stichting MTB Skillspark Meerstad: “Het skillspark wordt een plek waar je zowel aan je conditie als aan je vaardigheden kan werken op de mountainbike, zonder dat je ver hoeft te rijden. Wij dragen graag een steentje bij om hier wat moois van te maken en het mountainbiken op de kaart te zetten!”

Ontwikkeling gebied

Het skillspark is onderdeel van de ontwikkeling van het gebied tussen Driebond en Meerstad. Dit wordt op termijn een nieuw woon-, werk- en leefgebied. Jelle Dijkstra, directeur Bureau Meerstad: “We zijn heel blij met de aanleg van het skillspark in Meerstad. We werken aan een prettige woon- en leefomgeving waarbij we veel aandacht besteden aan ruimte voor groen en bewegen. Het skillspark past perfect bij Meerstad.” Het parcours wordt aangelegd tussen de Driebondsweg en de nieuw aan te leggen Meerstadlaan naar Meerstad (vlakbij de P+R Meerstad). De verwachting is dat het park rond de zomer klaar is en de komende tien jaar gebruikt kan worden.

Foto’s: Rieks Oijnhausen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *