Afbraak Patrimonium Selwerd

Gedurende de maand november is er hard gewerkt aan de asbestsanering binnen het gebouw aan de Iepenlaan. In de tweede week van december heeft de sanering van het asbest op het dak plaatsgevonden. Daarna worden de laatste materialen binnen in de kamers gestript, zoals gordijnen, luxaflex en radiatoren. Medio december start men, met behulp van een mobiele kraan, met het verwijderen en slopen van de omliggende laagbouw en het vrijmaken van het kunstwerk bij de hoofdentree. Ongeveer tegelijkertijd staat de verwijdering van het metselwerk op de kopse kanten van het gebouw op de agenda. Men denkt tot eind februari hiermee bezig te zijn.

In maart wordt vervolgens de daadwerkelijke sloop opgepakt waarbij een grote kraan zal worden gebruikt voorzien van een grote betonschaar die het gebouw in stukken naar beneden toe zal afknippen. Het puin zal vervolgens in stukken worden gemaakt en worden afgevoerd. Men gaat ervan uit dat de afbraak eind april is afgerond.

Bron: Hans Knot

1 gedachte op “Afbraak Patrimonium Selwerd

  1. Ik was Torenkraanmachinist bij het zinn zorgcomplex en zou graag ook willen deelnemen aan het bouwteam dat de woontoren gaat bouwen.
    Vriendelijke groet,

    Jeroen Booij Kraanbedieningsservice JBK
    Standplaats Coevorden
    Voor al uw rigger en torenkraanwerk!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *