Agressie wordt niet geduld tegen Ik ben homo en moslim

Burgemeester Peter Rehwinkel bezocht vrijdag 7 december de expositie ‘I am gay and muslim’ in Galerie Mooi Man, Noorderstationsstraat 40 in Groningen.

Aanleiding voor dit bezoek is de zorgen dat moslim jongeren hun agressie uiten tegen

 

deze expositie waar tot komende zondag deze foto- en filmexpositie te zien is over homosexualiteit onder moslims. Zo hield de politie in Groningen drie jongens aan  die er van verdacht worden een reclamebord  voor de expositie ‘Gay & Muslim’ in Galerie Mooi Man te hebben vernield. De galerie heeft tot drie keer toe te maken gehad met agressie rond de expositie.

De agressie speelt zicht voor het pand van de galerie af en geconstateerd mag worden dat men niet bereid is zich te verdiepen in het wie en waarom van deze expositie.  Burgemeester Rehwinkel maakt het klink en klaar duidelijk, homohaat wordt niet getolereerd in Nederland en zeker niet in Groningen. Voor de moslimgemeenschap geldt het afgelopen moet zijn dat deze normen, waarden en respect worden geschonden.

Galeriehouders Jan van Stralen en Sandro Kortekaas zijn graag bereid de discussie aan te gaan. De expositie geeft een prachtig beeld van de  kwelling van homoseksuele geaardheid binnen het moslimgeloof en moet snel tot het verleden gaan behoren.

Met het bezoek onderstreept de burgemeester dat het college van B&W achter de galeriehouders staat. Burgemeester Rehwinkel: “Het college vindt dit soort incidenten volstrekt onacceptabel.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *