Aili Zhang wint George Verberg Stipendium 2014

George Verberg Stipedium-3989Het George Verberg Stipendium 2014 is toegekend aan kunstenares Aili Zhang. Dat heeft wethouder Paul de Rook vanmiddag bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Academie Minerva. Tijdens deze bijeenkomst werd ook een overzichtstentoonstelling van het werk van alle eerdere winnaars van het George Verberg Stipendium geopend. Het stipendium, dat bestaat uit een prijs van € 10.000,=, is in 2004 in het leven geroepen om jonge, talentvolle kunstenaars te stimuleren zich te ontwikkelen.

Aili Zhang
Aili Zhang woont en werkt nu 2 jaar in Groningen en studeerde in 2014 af aan het Frank Mohr Institute. Ze gebruikt veel natuurlijke elementen uit haar omgeving. De culturele verschillen en haar persoonlijke emoties kleuren haar werk. Aili zoekt het experiment door steeds op een andere locatie een kunstwerk te maken. Ter plekke verzamelt ze materiaal en maakt een werk waarbij ze de locatie betrekt.

Aili ziet zichzelf als schilder en haar werk als “moving painting”. Ze voelt zich nauw verbonden met de Zero, een in Duitsland opgerichte kunstbeweging.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *