Albert Kars NNCK ontvangt Koninklijke onderscheiding

koningklijke-onderscheiding-albert-kars-4036Op vrijdag 2 december 2016 reikte burgemeester Peter den Oudsten een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer A. (Albert) Kars. De uitreiking vond plaats om 22.30 uur in het theatercafé van De Oosterpoort tijdens de receptie ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Noord Nederlands Concert Koor (NNCK) en het 25-jarig jubileum van de heer Kars bij het NNCK.

Vanaf de oprichting van het NNCK in 1991 zingt de heer Kars in het koor en heeft hij zich er met hart, ziel en stem voor ingezet. In 1999 werd hij, als vrijwilliger, coördinator van het NNCK en sindsdien zet hij zich belangeloos in om het grote projectkoor bij elkaar te houden, te inspireren en daarbij alles tot in de puntjes te organiseren. Talloze projecten heeft hij gerealiseerd, zowel naar aanleiding van de vraag van anderen als ook op eigen initiatief. Hij is op die manier een fantastische verbindingsofficier tussen het NNCK en het Noord Nederlands Orkest. Zowel passie als bescheidenheid kenmerken zijn inzet.

Mede dankzij de inzet van de heer Kars heeft Noord-Nederland een indrukwekkend koor dat nationaal en internationaal samen met het NNO heeft opgetreden in Parijs (Sale Pleyel), in Perugia en enkele keren in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.

Het NNCK is het eigen koor van het Noord Nederlands Orkest (NNO), dat voor elke uitvoering met het NNO in grotere of kleinere omvang wordt samengesteld uit meer dan honderd geselecteerde amateurvocalisten uit Noord-Nederland.
De heer A. Kars werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *