Als de bier is in de man in Park Selwerd

selwerd-park selwerd-zwerfafval-1Het mooie weer is om van te genieten en even verkoeling te zoeken. ’s Avonds even een drankje nuttigen in het park. Het ecologische park Selwerd is van ons allemaal en we genieten dagelijks van het gevarieerde park. Helaas zijn er mensen die de leefomgeving niet hoog in het vaandel hebben staan en geen boodschap hebben aan het motto ‘houdt Groningen schoon’. selwerd-park selwerd-zwerfafval-2Alle educatieve programma’s als bijvoorbeeld lentekriebels, studenten schonen de stad ten spijt. Na de roes uitgeslapen te hebben gewoon weer naar het park en………. De volgende vijfendertig bierblikken achter laten. ASO gedrag waar velen zich aan ergeren en een ander de rommel maar weer moet ruime

3 gedachten over “Als de bier is in de man in Park Selwerd

 1. Het is niet alleen de consumptie van bier, maar ook andere zaken zoals pizza’s, chips, saladebakjes etc. wat er achtergelaten wordt.
  Het zou daarom ook ZEER wenselijk zijn dat er bij de bankjes meer afvalbakken geplaatst worden.
  De gemeente verschuilt zich achter het argument dat de getoonde locatie (heuvel in het park bij een kleine vijver) niet berijkbaar is met een gemeentewagen.
  Waarom wordt er dan WEL een afvalbak geplaatst bij de zogeheten voederplaats welke NOG slechter te bereiken is met een gemeentewagen, nadat daar eenmaal een plastic AH zak lag vol troep van een dakloze en de mensen van stadstoezicht deze moesten opruimen?
  Ik heb meerdere malen een verzoek gedaan daar bakken te plaatsen maar kreeg telkens een smoes te horen, de ene keer was het “ik heb net nieuwe binnen gekregen en zal binnekort een plaatsen” dit moet nog steeds gebeuren na twee jaar, of “onze mensen kunnen er niet bij”, hoezo, mankeert het ze aan de benen?
  Waarschijnlijk was het meest eerlijke antwoord nog wel “daar hebben we geen geld voor”, maar blijkbaar wel extra geld voor extra mensen in te schakelen die het moeten opruimen.
  Die extra uren zouden die dan gratis zijn?

  Ook wordt geregeld heroine gebruikt in het park, ik vind er met enige regelmaat een spuit, je zal er maar in trappen met alle gevolgen van dien.
  Dan is het ook veiliger als zo’n spuit of naald in zo’n stevige platic bak ligt i.p.v dat een gemeentewerker of bezoeker het risico moet lopen zich te prikken aan zo’n naald.
  Niet iedere heroine gebruiker zal na het zien van zo’n bak ineens zijn leven beteren en braaf alles opruimen maar het zal ongetwijfeld schelen met de rotzooi.

  • De gemeente de schuld geven heeft niet zoveel zin. Het is de mens zelf die de zooi meeneemt maar te beroerd is om het weer mee terug te nemen. Wat mij betreft, meer BOA’s, 24 uur per dag, lik op stuk beleid met fikse boete’s uitdelen bij overtredingen. O, en met fiks bedoel ik niet 90 euries maar een 3 voud daarvan. Een excuus kun je niet hebben want als je iets vol mee neemt is het des te makkelijker om het leeg mee naar huis te nemen niet waar. Het egocentrisme van de mens moet worden aan gepakt. De wereld is van alle levende wezens. Ik blijf er bij dat opvoeding hier de sleutel is.

   • Ben het met je eens dat ze het na consumptie weer mee kunnen nemen, ik ruim mijn troep ook op.
    Rotzooi laten liggen is nu eenmaal een vervelend menselijk gedrag wat niet uit te bannen is, je houdt nu eenmaal gemakzuchtige egoïsten.
    Door de mogelijkheid te bieden dat ze hun rotzooi kunnen dumpen ineen afvalbak verminder je het zwerfvuil toch behoorlijk.
    Voorbeeld, in de Oosterparkwijk staan in het Pioenpark vele afvalbakken en het ziet er netjes uit.
    Daar tref je weinig zwerfvuil aan, terwijl de bewoners van deze wijk bij uitstek mensen zijn die de regels aan hun laars lappen.
    Geloof me het maakt wel degelijk verschil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *