Park Selwerd

Park Selwerd is de scheiding van de wijken Selwerd en Paddepoel. Een van de groene stroken zoals de wijk in het verleden is ontworpen. Een park met een

 

verscheidenheid aan natuurschoon en een grote populatie aan vogels. Dagelijks voor vele bewoners de ontmoetingsplek om de hond even uit te laten met als bijkomstig element het sociale contact. Ook een park waar met enige regelmaat activiteiten worden georganiseerd zoals de vrijmarkt bij Koninginnedag.. Ook de witte boerderij, nu in gebruik als Moskee, , treft u hier aan alsmede de huisvesting van de gemeentelijke diensten.

;

Er bestaan plannen veranderingen aan te brengen in dit park. De reden hiertoe is de politiek die zonodig weer onbegrijpelijke plannen wil realiseren en daarmee weer veel belastinggeld besteed aan een project waarbij maar de vraag is wat de toegevoegde waarde is.

Het park kent een grote verscheidenheid aan natuurschoon en wordt de Ransuil en vele andere soorten diverse malen gespot. Meer bomen planten lijkt overbodig gelet op het grote aantal aanwezige bomen en vlinders dat kun je in het voornamelijk schaduwrijke plantenrijk wel vergeten.

Tot op heden kunnen we nog niet spreken over winterse omstandigheden. Maar met sneeuw en ijzel worden de paden niet bestrooid en ontstaat er een spiegelgladde situatie. Mijn hond is inmiddels niet meer, maar de hondenliefhebbers hebben zich vaak afgevraagd waar zoal de hondenbelasting voor wordt betaald. Ook dat er geen afvalbakken geplaatst zijn om de ontlasting van de honden in kwijt te kunnen. Ach, geld zal wel een hoger doel hebben bij de politiek. Mogelijk kunnen ze dan weer scoren met wat IK gerealiseerd heb.

Het basketveld in het park is met regelmaat een ontmoetingsplek bij vele studenten met allerlei nationaliteiten, die zomers na de sport, gezamenlijk even barbecueën. Alles wordt na afloop weer netje geruimd. Kort samengevat een prachtige park waar de hoeveelheid hondenpoep bij de beperkte festiviteiten eenvoudig te ruimen is en aanpassing van het hondenbeleid ten opzichte van de weinige activiteiten, niet nodig is . De wijkraad wil herziening van het hondenbeleid zoals we uit de verslagen van de wijkraad Paddepoel vernemen in nummer1 van januari 2012. Democratisch is het beleid inmiddels bepaald in nauw overleg met haar bewoners. Waar was de wijkraad?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *