Aly Wieringa, strijdster tegen eenzaamheid uit Paddepoel is niet meer

Een inwoonster van de CasPoMor flats, Aly Wieringa is niet meer. Pas deze week begrepen we dat ze in de nacht van 7 naar 8 maart op tachtig jarige leeftijd is overleden. Elke dag trok ze er wel op uit maar begin van deze maand ging het niet meer en werd ze opgenomen in het Martiniziekenhuis waar lymfeklier kanker in een vergevorderd stadium werd geconstateerd en het haar en de familie overviel.

Aly hebben we leren kennen van het huiskamerproject. Een resultaat van de strijd tegen ouderen. Samen met Geertje Joling waren ze een project gestart om eenzaamheid effectief aan te pakken. En Aly was zeker iemand op de achtergrond die velen de aandacht heeft gegeven die deze mensen verdienden. 

De Groninger prijs van de Christenunie, de Barmhartige Samiritaan, was een terecht  verdiende trofee. De dames hebben bereikt dat het woonkamerproject en wat er bij kwam kijken, de politieke aandacht kreeg. Leden van de Eerste en Tweede kamer van verschillende partijen kwamen op bezoek en ik denk dat ik mag zeggen dat het daar een beetje bij gebleven is. Meer ondersteuning was nodig geweest in strijd tegen eenzaamheid.

Daarnaast had Aly een hobby fotografie. Gewapend met haar camera vaak opstap werd het wel en wee van stad en provincie  vastgelegd. Menige foto werd door RTV noord gepubliceerd in de rubriek kijk op Groningen.

Het was even schrikken deze week toen we de achter kwamen dat Aly is heen gegaan. Een vrouw die voor velen een luisterend oor is geweest en zich op bijzondere wijze heeft ingezet in de strijd om eenzaamheid tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *