Strijd tegen eenzaamheid beloond met ‘De Barmhartige Samaritaan

Vanavond werd in de huiskamer van CasPoMor in Paddepoel de door de ChristenUnie  Groningen ingestelde de prijs voor  ‘De Barmhartige Samaritaan’ uitgereikt aan Aly Wieringa en Geertje Joling. De ChristenUnie heeft drie jaar geleden deze prijs ingesteld om meer aandacht geven aan de vaak onzichtbare betrokkenheid van burgers op elkaar, veelal in de vorm van vrijwilligerswerk of mantelzorg, waar we eerder over berichten. Een gezellige aanwezigheid waar we uiteraard graag zelf bij waren geweest. Helaas lopen de zaken soms net even anders dan gepland. Dames van harte!  

Aly en Geertje hebben met zijn tweeën het initiatief genomen om eenzame ouderen in de wijk Paddepoel te bezoeken, en hiermee de strijd tegen eenzaamheid aan te gaan. Uiteindelijk resulteerde dit in huiskamerproject CASPOMOR. De huiskamer geeft eenzame ouderen de mogelijkheid om hun hart op te halen aan gezelligheid en aandacht, en biedt de mogelijkheid tot het delen van zorgen. Hierdoor raken ze niet geïsoleerd van de samenleving, maar blijven ze in contact met omwonenden. Inmiddels hebben Aly en Geertje het stokje overgedragen aan de bewonerscommissie.

Jan Hendrik van der Veen woonde de uitreiking bij en maakte de volgende impressie:

De jury, bestaande uit Jan de Jong, Claudia Terpstra en Annet IJbema, was onder de indruk van wat het project tot stand heeft gebracht, en zag een actueel vraagstuk effectief aangepakt worden. Jurylid Jan de Jong: ‘het is inspirerend en hoopgevend dat twee vrouwen zoveel teweeg hebben gebracht. Dankzij hun inzet worden ouderen niet vergeten, maar krijgen ze de aandacht die ieder mens verdient. We hopen dat het project nog lang in stand blijft, zodat de huiskamer nog veel mensen kan bereiken. Kortom, een verdiende winnaar!’

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *