Oprichters huiskamerproject CASPOMOR verkozen tot Barmhartige Samaritaan 2017

Ieder jaar reikt ChristenUnie Groningen de prijs voor de Barmhartige Samaritaan van Groningen uit. Deze prijs heeft als doel mensen en organisaties die zich belangeloos inzetten voor Groningen en haar inwoners in het zonnetje te zetten, en hen te bedanken voor de geleverde inzet. Dit jaar mogen Aly Wieringa en Geertje Joling zichzelf de Barmhartige Samaritaan van Groningen noemen.

Aly en Geertje hebben met zijn tweeën het initiatief genomen om eenzame ouderen in de wijk Paddepoel te bezoeken, en hiermee de strijd tegen eenzaamheid aan te gaan. Uiteindelijk resulteerde dit in huiskamerproject CASPOMOR. De huiskamer geeft eenzame ouderen de mogelijkheid om hun hart op te halen aan gezelligheid en aandacht, en biedt de mogelijkheid tot het delen van zorgen. Hierdoor raken ze niet geïsoleerd van de samenleving, maar blijven ze in contact met omwonenden. Inmiddels hebben Aly en Geertje het stokje overgedragen aan de bewonerscommissie.

De jury, bestaande uit Jan de Jong, Claudia Terpstra en Annet IJbema, was onder de indruk van wat het project tot stand heeft gebracht, en zag een actueel vraagstuk effectief aangepakt worden. Jurylid Jan de Jong: ‘het is inspirerend en hoopgevend dat twee vrouwen zoveel teweeg hebben gebracht. Dankzij hun inzet worden ouderen niet vergeten, maar krijgen ze de aandacht die ieder mens verdient. We hopen dat het project nog lang in stand blijft, zodat de huiskamer nog veel mensen kan bereiken. Kortom, een verdiende winnaar!’

Vorig jaar werd Stichting Klusbus verkozen tot Barmhartige Samaritaan, Hope for Groningen was twee jaar geleden de eerste winnaar.

De prijs zal 18 december aan het eind van de middag worden uitgereikt.

2 gedachten over “Oprichters huiskamerproject CASPOMOR verkozen tot Barmhartige Samaritaan 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *