Leraren staken op Vismarkt Groningen

Vandaag, 12 december, vinden er overal in het land acties plaats in het primair onderwijs. Zo ook in Groningen waar de actievoerders vanmorgen bijeen kwamen op de Vismarkt in het centrum van Groningen. Ook hier was het mogelijk een videoboodschap in te spreken voor de minister van onderwijs, Arie Slob, met de bedoeling er voor te zorgen dat de minister de pijn van het onderwijs echt leert kennen.

Ondanks dat er vooruitgang is geboekt voorafgaand aan en met het regeerakkoord waar een eerste stap is gemaakt van 270 miljoen euro en aan het einde van de kabinetsperiode 430 miljoen voor het verlagen van de werkdruk, vinden de partijen van het PO-front dit onvoldoende.

Jan Hendrik van der Veen maakte de volgende impressie:

Het geld voor de werkdrukverlaging komt te laat, het bedrag voor verbetering van de salarissen is te laag. Ieder perspectief op echte oplossingen ontbreekt. Het lerarentekort laat zich nu al voelen, zonder de gevraagde maatregelen wordt dat alleen maar erger. Nu al worden regelmatig klassen naar huis gestuurd, komend jaar wordt dat alleen maar erger.

De aanwezigen werden getrakteerd op warme chocolademelk en de tompouce was heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *