Amateur Fotografen Vereniging Daguerre viert 125 jaar bestaan

Amateur Fotografen Vereniging Daguerre-6Een openlucht  expositie in de stad Groningen met foto’s van de leden van de Groninger Amateur Fotografen Vereniging Daguerre die dit jaar haar 125 jarig bestaan viert met een bijpassend thema; ‘Stad in beweging’. (Vrijdag meer foto’s)De speciaal voor deze gelegenheid gemaakte foto’s zullen op zo’n dertig hekken van 2×3 meter in de binnenstad worden getoond op de locatie Ubbo Emmiussingel tussen de Museumbrug en het Hereplein. De openlucht tentoonstelling wordt op 20 mei om 16 uur geopend door burgemeester Peter den Oudsten.

Fotografische reis in het Tschumipaviljoen

Aansluitend op deze fotoserie realiseert kunstenaar Sander Veenhof een ‘fotografische reis’ in dit paviljoen dat is ontworpen door de Frans-Zwitserse architect Bernard Tschumi ter gelegenheid van de 950ste verjaardag van de stad Groningen in 1990.
Tijdens de ‘fotografische reis’, die duurt van 20 mei tot en met 21 juni 2016 kunnen bezoekers – in ieder geval op de zaterdagen – hun mobiele telefoon laten reizen langs verschillende foto’s met het thema ‘Stad in beweging’ en zo zelf nieuwe beelden toevoegen. De ‘fotografische reis’ blijft daarna tot 16 juli 2016 in het Tschumipaviljoen.
Op de andere dagen kunnen bezoekers hun eigen foto rond het thema uploaden en op die manier kunnen ze mee-exposeren in het paviljoen.

De tentoonstellingen zijn gratis te bezoeken. Dankzij bijdragen van Provincie
Groningen, VSB Fonds, H. van Meekeren (Hekwerken), Kammingafonds, Prins
Bernhard Cultuurfonds, Kunstraad Groningen, Huis van de Groninger Cultuur,
Fotobond – Nederlands Centrum voor Vrije Tijdsfotografie, Gemeente Groningen,
Stichting Tschumipaviljoen, Groninger museum, Fotofabriek, Foto Sipkes,
Fotografie Robert van der Molen, Alfa-college.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *