Primark opent haar deuren in Groningen

Primax Opening-3716Vanmorgen om 11 uur werden de deuren van de splinternieuwe Primark in Groningen geopend. De eerste winkel in het noorden van Nederland, waar velen lang naar uit hebben gekeken. Voorafgaand aan de opening was er een pre-opening voor speciaal genodigden en Groningse modebloggers. De nieuwste zomercollectie van Primark, van kleurrijke strandmode tot trendy swimwear voor het hele gezin, werd al door velen gepast en goed ontvangen. Primark Groningen is de veertiende Nederlandse winkel en wereldwijd is het de 308ste vestiging. Over 2 dagen opent Primark haar vijftiende Nederlandse winkel in het centrum van Alkmaar.

Volgens een woordvoerder van Primark: ‘’We zijn verheugd door het warme onthaal van de Groningers. Het nieuwste winkelconcept van Primark komt volledig tot zijn recht in Groningen en we zijn blij dat we nu ook fashion van Primark in het noorden van Nederland kunnen aanbieden.’’ Met de opening van Primark Groningen wordt lokale werkgelegenheid gestimuleerd. Vanuit ruim 2500 sollicitaties werden ruim 300 medewerkers geselecteerd die vandaag vol enthousiasme aan de slag gaan. Via het UWV en de gemeente werden 113 mensen gerekruteerd. Het overgrote deel van de nieuwe medewerkers komt uit Groningen of de nabije omgeving. Primark biedt mooie carrièremogelijkheden: 71% van de Nederlandse managers en supervisors heeft intern promotie gemaakt.

Primark Groningen inspireert het winkelend publiek
Het nieuwste filiaal van Primark heeft een totale winkeloppervlakte van ruim 5500 m² verspreid over drie verdiepingen. Brede gangpaden, sfeerverlichting en videoschermen, met de nieuwste collectiebeelden, creëren een inspirerende winkelbeleving. Naast de nieuwste items uit de zomercollectie zijn de uitgebreide Huis & Interieurcollectie en het brede assortiment beautyproducten verkrijgbaar. ‘’Primark houdt rekening met de specifieke wensen van het lokale winkelpubliek. In Nederland verkopen wij bijvoorbeeld meer schoudertassen dan in de rest van Europa, omdat Nederlanders veel fietsen.’’ Aldus een woordvoerder van Primark.

Foto’s: Siebrand Wiegman

1 gedachte op “Primark opent haar deuren in Groningen

  1. Ik zou het zo leuk vinden als de kinderen die in donkere ruimtes deze kleding maken, en niet naar school kunnen, ook es een beetje aandacht krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.