Angst bij aanleg Warmtenet Groningen

Op 7 juli j.l. vond de start van de aanleg van de infrastructuur voor het Warmtenet Noordwest plaats op het Zernikecomplex.  Een feestelijk gebeuren op weg naar een duurzame stad laat men ons geloven. Tijdens de bijeenkomsten heeft men de aanwezigen er van overtuigd dat de gevaren die Geothermie met zich mee brengt vrijwel uitgesloten waren en dat alles overeenkomstig de regelgeving plaats zal vinden. Het Staatstoezicht gooit roet in het eten. (klik hier voor meer info).

Woensdag 19 juli vindt er een spoedberaad in de gemeenteraad van Groningen plaats. Bewoners van de noordelijke wijken in Groningen zijn geschrokken en willen duidelijkheid alvorens men tot boren overgaat. De vrees dat het project onbeheerst wordt uitgevoerd is groot. Dat mag niet gebeuren als nu blijkt dat het oppompen van aardwarmte niet zonder gevaar is. Of zo luidt één van de opmerkingen van bewoners;  Duurzaamheidliefhebbers, waaronder de gemeente Groningen, heeft maling aan alle waarschuwingen en zetten een onbeheersbaarproces gewoon in gang.

We blijven het nieuws hierover volgen en hopen dat Warmtestad snel met een persbericht komst waarin de angst over dit project wordt weggenomen gebaseerd op deskundig oordeel.

Eén gedachte over “Angst bij aanleg Warmtenet Groningen

 1. Ik hoop dat de gemeente Groningen de adviezen van Staatstoezicht op de mijnen ter harte neemt en zich bezint op hun plannen.
  De boorlocatie van de bron bevind zich vlakbij een uitloper van een gasveld en we weten allemaal wat voor ellende wij al ondervinden van de gasboringen, dan komt er nog eens een extra risco bij.

  Dan ontstaat er nog een probleem, wie is dan schuld aan de ontstane aardbevingsschade, NAM of warmtenet?
  Ik voorzie dat de burger dan van het kastje naar de muur gezonden worden want ik geef je op een briefje dat de NAM zegt dat het warmtenet de boosdoener is en warmtenet wijst dan weer de NAM aan.
  Dus kan de burger fluiten naar schadeherstel en onze gemeente speelt de heilige onschuld als opdrachtgever zijnde, terwijl zij beter weten na het rapport van Sodm.
  Er zit dan niet anders op dan de gemeente aansprakelijk te stellen als opdrachtever.
  Maar of dat helpt?
  Ieder bezwaar of klacht die de burger naar de gemeente stuurt word, zo lijkt het, door hen als wc papier gebruikt, dit is de beste manier om uit te drukken hoe respectloos deze gemeente over zijn burgers denkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *