Anonymous voert actie in Groningen

Anonymous Groningen-0341#OpBigBrother is internationaal eigenlijk op 23 februari 2013, maar aangezien er in Nederland dan al een andere actie waren gepland waar veel anons naar toe gaan, werd besloten om het evenement wat op te schuiven.

Slechts een klein groepje van Anonymous verzamelde zich op zaterdagmiddag bij het Peerd van ome Loeks.

Doel van deze operatie?
Mensen ervan bewust maken dat onze privacy geschonden wordt en dat onze vrijheden steeds meer worden beperkt. Door systemen zoals Indect (Europa) en Trapwire (USA) wordt zoveel mogelijk informatie over je verzameld en allemaal opgeslagen in een database. Zo kunnen ze protesten in de toekomst voor zijn en deze gaan verbieden, terwijl we nu wel mogen protesteren. De overheid kan zo doen wat hun willen zonder dat iemand hier iets tegen kan doen. Tevens gaan we de straat op om mensen te informeren wat Anonymous nou precies is.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Foto’s: Siebrand Wiegman

2 gedachten over “Anonymous voert actie in Groningen

  • Ja zeker deze Operation tegen Indect en Trapwire is zeer geslaagd te noemen.De burgers van Nederland en Groningen zijn vandaag door geinformeerd ons over Indect en Trapwire deze programmas maken gebruik van ip-cameras met gezichtsherkenning.
   Deze cameras zijn aangesloten op het internet de zogenaamde CCTV cameras.De CCTV cameras kunnen door middel van gezichtherkenning persoonlijke profielen maken zowel on-als off-line.
   Online wordt dit onder andere gedaan door sociale netwerken te monitoren zoals facebook,twitter, en dergelijke.
   Off-line wordt dit gedaan met de bewuste CCTV cameras.Deze zijn overal te vinden en het worden er steeds meer niet alleen de standaard beveillingscameras op straat willen ze uitrusten met Indect en Trapwire maar ook de Google Streetvieuw wagens en ook worden politiewagens steeds vaker uitgerust met deze programmatuur.Want deze programmatuur is op kleine schaal al klaar alleen willen ze dit op grote schaal en wereldwijd invoeren.
   Daarom hebben wij vandaag hier actie tegen gevoerd omdat deze programmatuur gebruikt wordt door de overheid om de burgers en dus ook onze privacy te schenden. Stop Trapwire! Stop Indect!
   We Are Anonymous Netherlands.
   We Do Not Forgive.
   We Do Forget.
   Expect Us.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *