Apenheul Apeldoorn uniek en leuk voor fotografen

In Apeldoorn, gelegen aan de W.J. Wilslaan, op de Veluwe, vinden we een prachtig park bos vol loslopende apen, Apenheul. Hier in dit prachtige groene dierenpark ontdek je vele apen soorten. Vanwege de corona een beperkt aantal loslopende apen.

Oprichter van Apenheul

Apenheul werd in 1971 opgericht door de Rotterdamse fotograaf Wim Mager. Hij kwam voor het eerst in aanraking met apen toen hij als matroos in Zuid-Amerika kwam. Door een uit de hand gelopen hobby werd zijn ideaal werkelijkheid, een dierenpark waar apen niet meer in kooien zouden zitten, maar vrij rond kunnen lopen tussen de mensen.

Op de fotosite de vele soorten die we vastgelegd hebben: klik hier

Twee soorten even uitgelicht:

Gorilla’s 

Gorilla’s zijn de grootste, sterkste en zwaarste apen die er bestaan. En zo zien ze er ook uit! Met hun brede borstkas, gespierde nek en lange, gespierde armen zijn het echte krachtpatsers. Gorilla’s hebben een zwarte vacht. Als de mannen volwassen worden, krijgen zij een zilvergrijze vacht op hun rug en benen. Niet voor niets worden zij ook wel ‘zilverrug’ genoemd.

Orang-Oetan

Orang-oetans zijn mensapen. Van alle apen lijken ze – samen met gorilla’s, bonobo’s en chimpansees – het meest op mensen. Je herkent ze aan hun roodoranje vacht, met lange haren. Ook hun armen zijn opvallend lang. De mannen hebben een reikwijdte van wel 2,5 meter! Die lange armen hebben orang-oetans niet voor niets: ze komen goed van pas bij het leven hoog in de bomen. Ook hun handen en voeten zijn helemaal aangepast. Orang-oetans hebben bijvoorbeeld een opponeerbare duim en grote teen. Dat betekent dat ze met hun duim en teen hun andere vingers en tenen kunnen aanraken. Zo kunnen ze zich extra goed vasthouden tijdens het klimmen en klauteren door de bomen.

Een dag genieten van dieren die  in hun natuurlijke omgeving met uitsterven worden bedreigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *