Archeoligsch onderzoek op Zernike

groningen-zernike-archeologie 1e jaars studenten-12Op de introducitiepagina van de Rijksuniversiteit lees je dat archeologische vraagstukken kunt oplossen als je kiest voor een opleiding Archeologie. Vanmorgen, en al langer, zijn 1e jaars studenten bezig met hun eerste grondboringen. Het gaat voornamelijk om de structuur van de bodemlagen. Buitendijks klei tref je hier aan en hoe leer je aan de structuur herkennen hoe het landschap er ooit heeft uitgezien. Kortom, een leuke kennismaking in de city of talent waar de nieuwe generatie zich voorbereid op haar toekomst.

Onze belangrijkste profielen zijn Klassieke en Mediterrane Archeologie en Pre- en Protohistorie van Noordwest Europa. Binnen beide profielen kun je je specialiseren op het gebied van de sociale archeologie, landschapsarcheologie, ecologische archeologie, (oud)historische archeologie, maritieme archeologie of het cultureel erfgoed. Ook kun je een conservatorenopleiding archeologie volgen of je specialisen in de archeologie van het Arctische gebied.

Met de Masteropleiding Archeologie wil de Universiteit studenten op een maatschappelijke carrière voorbereiden. En mocht je liever een wetenschappelijke carrière ambiëren, dan is de Researchmaster Art History and Archaeology misschien iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *