Artiesten Kingsland vlogen als koning tussen de locaties

Op Koningsdag 2022 waren er voor het eerst sinds twee jaar weer tal van evenementen in ons land georganiseerd ter gelegenheid van Koningsdag. Zo werden er diverse muziekfestivals gehouden, onder andere Kingsland in Groningen, Amsterdam, en Rotterdam.

Bij HeliCentre op Lelystad Airport was men druk om deze Koningsdag diverse helivluchten boven ons land uit te voeren. Voor één daarvan was een helikopter voorzien van speciale stickers. De PH-HCE Robinson R66 Turbine had groot “Kingsland” op de romp staan. Hiermee kon als een koning tussen de Kingsland locaties gevlogen worden. In Groningen landen de onderstaande heli’s

PH-ULK Airbus AS355N Ecureuil 2PH-HCE Robinson R66 PH-KGJ Airbus EC120B Colibri
PH-UNN Airbus EC120B Colibri

In de line-up van Kingsland stonden artiesten die op alle drie de locaties zouden optreden. Die kun je niet allemaal met de bus of trein laten reizen. Aan het begin van de middag vertrok de PH-HCE richting het Zuiderpark, de Rotterdamse locatie van Kingsland. Vanaf daar werd vervolgens doorgevlogen naar de RAI in Amsterdam. Hier was in en rond de RAI de Amsterdamse editie van het muziekevenement. Daar eenmaal aangekomen werd een paar keer heen en weer gependeld tussen het nabijgelegen Ouderkerk aan den Amstel en de RAI. Tenslotte werd nog koers gezet naar de derde locatie van Kingsland; Stadspark Drafbaan in Groningen waar de vier heli’s landen aan de Zilverlaan op de sportvelden van Vinkhuizen.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *