Asfalteringswerkzaamheden Noordzeebrug

Vanaf maandag 1 september starten de eerste asfalterings-werkzaamheden bij de Noordzeebrug en het knoopppunt Bedumerweg in Groningen. De grote hopen zand die al maanden naast de weg liggen, zijn nu voldoende ingeklonken. De werkzaamheden vinden in diverse fasen plaats. Het verkeer ondervindt hier geen hinder van.
Samen met de aannemer is de totale fasering van het werk verder geoptimaliseerd. De werkzaamheden liggen op schema en het verkeer loopt goed door. Besloten is daarom om in de huidige situatie meer werkzaamheden aan één kant uit te voeren.

Overzetting verkeer voorjaar 2015
Het autoverkeer gaat daarom pas in het voorjaar van 2015 – aanvankelijke planning november 2014 – naar de andere zijde van de brug. Tegelijkertijd gaat dan ook de omleiding van de fietsers in, want met de omzetting van het autoverkeer is het niet meer mogelijk om het huidige fietspad te gebruiken.

Fietsers hoeven minder lang om te fietsen
De eerder aangekondigde afsluiting voor het fietsverkeer van circa een jaar kan daardoor met enkele maanden worden ingekort.

Voortgang werkzaamheden
De omgeving in dit gedeelte van de stad verandert nu in een rap tempo. Het verkeer stroom goed door.  De asfalteringswerkzaamheden gelden nog niet voor het hele stuk. Op de brug zelf kan nog niet geasfalteerd worden, want het brugdek is nog in aanbouw. Recenteljk zijn de zogenaamde kolommen gestort bij de nieuwe brug. Binnen enkele weken is te zien hoe  het nieuwe brugdek (boven het oude) wordt gebouwd. Ook de contouren voor het nieuwe viaduct bij de Bedumerweg worden ook steeds meer zichtbaar. Het grote stalen ‘framewerk’ naast de weg, is de tijdelijke ondersteuning van het nieuwe viaduct van de Bedumerweg.

Toekomstige situatie
De werkzaamheden maken deel uit van de totale aanpak rondom de aansluiting Ring Noord/Bedumerweg. Daarbij wordt ook nieuwe en hogere Noordzeebrug aangelegd. Aanleiding hiervoor is de verdieping en verbreding van de vaarweg Lemmer-Delfzijl.
Voor meer informatie over de nieuwe situatie zie ook de ‘toekomstfoto’s’ op deze website http://www.ringgroningen.nl/noordzeebrug
Geheel rechts op de site staat “Noordzeebrug”. Bekijk hier de nieuwe situatie, klik op nu en straks en je ziet het verschil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *