Bao Trieu viert 40 jarig jubileum | Vechtsporten in relatie danskunsten

Vandaag sloot Bao Trieu een feestelijk jaar af waarin allerlei activiteiten plaats vonden ter gelegenheid van haar 40 jarig bestaan.  Dit keer niet op het thuisfront in Paddepoel, maar in het Pathé in het centrum van Groningen. Een goed gevulde zaal kon middels diverse traditionele Oosterse gevechtskunsten kennis nemen op welke wijze een brug wordt geslagen naar de invloed van de gevechtskunsten op de hedendaagse danskunsten. Naast dit alles werden diverse percussie stijlen ten tonele gebracht, waaronder de Chinese, Molukse, Afrikaanse, Cubaanse en natuurlijk niet te vergeten de Curaçaose .

Naast de demonstraties speelde Jingfan Xie op haar chinees instrument. Een genot om naar te luisteren en konden we kennis nemen van de muziekgroep die muziek op bijzondere instrumenten ten gehore brachten met een verwijzing naar de slavernij tijd.Voorafgaand aan de opening met een prachtige drakendans stond Carl Blijd stil bij het verschrikkelijk gebeuren waarbij twee doden zijn te betreuren. Reden om het programma aan te passen waarbij de traditionele gevechtsattributen achterwege bleven tijdens de demonstraties.

Een middag die maar weer eens liet zien wat gevechtssport is, hoe het verbind en je zelf leert balans te houden in het leven. Een felicitatie is hierop zijn plaats voor de Bao Trieu Kung Fu Wushu vereniging met vestiging in de mooie wijk Paddepoel in Groningen.

Alle foto’s FocusGroningen: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *