Basketbalkamp Roden pr plaatje voor de regio

Afgaande op het enthousiasme van 101 kids en jongelingen van 9 t/m 20 jaar op de openingsochtend van het tweede STARGO Basketball Camp in het sportcentrum De Hullen in Roden afgelopen maandag, kan het niet anders zijn dat de deelnemers vrijdagavond vermoeid doch intens voldaan huiswaarts zullen keren. Dan hebben zij vijf dagen vele trainingen gevolgd en met z’n allen gegeten en geslapen in de sporthallen. Teambuilding heet dat in het sportjargon en zeker in basketbalkringen van eminent belang.

De drie baasjes van het kampement zijn de spelers Drago Pasalic, Stefan Mladenovic en Jeroen van der List. Zij ondervinden support van assistenten, vrijwilligers, verzorgers en fysiotherapeuten. Aan alles is dus gedacht. En basketbalfreaks als topcoach Erik Braal en opleider talenten Hein Gerd Triemstra komen ook een of meerdere dagen hun zegje doen en de kids en jongelingen van adviezen voorzien.

En het basketbalkamp verbroedert en verzustert ook. De meerderheid van de deelnemers komt uiteraard uit Groningen, Drenthe en Friesland, maar ook meiden en jongens uit bijvoorbeeld Utrecht, Rotterdam en Amsterdam vertonen er hun kunsten. Kortom, het kampement is tegelijkertijd een prachtig pr-plaatje voor deze regio!

Bron: Jan van der Veen – Sport i

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *