Eerste parkeerplaatsterras in Groningen geopend

Auto maakt plaats voor terras

Café Bramble aan de Noorderstationsstraat heeft in samenwerking met de gemeente het eerste parkeerplaatsterras van de stad geopend. Na vragen vanuit de Raad besloot het college ook in Groningen een experiment met parkeerplaatsterrassen toe te staan tijdens de zomermaanden.

Parkeerplaatsterrassen passen goed binnen de manier waarop Groningen met de openbare ruimte in de binnenstad om wil gaan. Naast parkeerruimte voor bewoners en bezoekers moet er meer ruimte komen voor andere functies zoals spelen, ontmoeten, groen en fietsparkeren. Dit experiment maakt een combinatie van functies mogelijk.

In navolging van Bramble zijn er nog twee cafés die interesse hebben om naastgelegen parkeerplaatsen als terras te gaan gebruiken. Met die cafés is de gemeente in gesprek. Het terras leidt tot positieve reacties in de buurt en wordt gezien als een waardevolle toevoeging aan de openbare ruimte.

Het terrasvlonderbeleid in Rotterdam was vorig zomer voor de fracties van D66 en VVD aanleiding het college te vragen of het ook in Groningen mogelijk zou zijn voor horecaondernemers om in de zomermaanden hun terras te vergroten op aangrenzende parkeerplaatsen. Het college van B&W heeft daar positief   op gereageerd met als resultaat dit experiment in de maanden juni, juli en augustus.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *