Bedenkelijke rol Hans Nijland rond transfer Kostic

steden nederland, groningen, oosterpoortwijkAls FC Groningen-directeur Hans Nijland alle pluimen in ontvangst heeft genomen vanwege de miljoenenverkoop van Filip Kostic, dan moeten er onmiddellijk enkele kritische kanttekeningen gemaakt worden rond de handelswijze van de clubleider. Zijn koopmanschap is onbetwist top maar de laatste week speelde Nijland toch een bedenkelijke rol in de affaire Kostic evenals technisch manager (tot 1 september) Henk Veldmate en zelfs trainer Erwin van de Looi.

Het begon allemaal met de onthulling voor de RTV-Noord-microfoon dat de zaakwaarnemer van de speler ‘alle fatsoensnormen aan zijn laars lapte’. Daarmee zorgde Nijland ervoor dat een breuk tussen Kostic en FC Groningen onvermijdelijk was geworden. Wat er zich binnenskamers afspeelt tijdens de onderhandelingen, hoor je niet aan de grote klok te gaan hangen. De verhouding tussen de club en de speler was in een klap verstoord. Het kamp Kostic deed er verstandig aan om niet op de aantijgingen te reageren.

Kostic had in de pers kunnen rondbazuinen dat Nijland zijn enorme positieverbetering naar Vfb Stuttgart dwarsboomde. Hij kan in de Bundesliga een veelvoud verdienen van het salaris dat hij hier ontvangt en ook in sportief opzicht is de Duitse competitie voor een ambitieuze jonge speler natuurlijk een geweldige uitdaging. Het wantrouwen tussen beide kampen was zo groot dat ernstig getwijfeld werd aan de duizeligheid van de speler die om die reden niet speelde tegen Aston Villa. Onder begeleiding werd Kostic naar het UMCG gestuurd om hem daar door een specialist te laten onderzoeken.

Ondertussen verkondigde Henk Veldmate dat er rond Kostic helemaal niets speelde. “We hebben al een week niets meer van Stuttgart gehoord”, zei hij terwijl de onderhandelingen over de transfersom gaande waren. Trainer Van de Looi vertelde in zijn wekelijkse perspraatje dat hij twijfelde tussen Kostic en Jarchinio Antonia als basisspeler. Hij zou op de voorlaatse dag zijn gevoel laten spreken om een beslissing te nemen. Op dat moment was echter Van de Looi duidelijk op de hoogte van de op stapel staande transfer.

Nijland, Veldmate en Van de Looi logen in de pers dat het gedrukt stond en alle FC Groningen-volgers trapten erin. Ze tipten zelfs niet de hondstrouwe volger Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden die in de zaterdagkrant een uitgebreid interview publiceerde met de trainer, waarbij de passages met Kostic sloegen als de bekende tang op de varken.

Nogmaals, aan het koopmanschap van Nijland is niets mis. Maar om de pers (lees: supporters) voortdurend te beliegen, gaat te ver. Daarmee verliest hij zijn geloofwaardigheid. Wie gelooft Nijland de volgende keer als er weer een transfer op handen is? Bovendien heeft hij ervoor gezorgd dat Kostic met gemengde gevoelens de club gaat verlaten. Natuurlijk heeft deze speler geen groen-wit hart – zoals ook Suarez de FC gebruikte als springplank – maar hij had toch wel een leuker vertrek verdiend. Voor zijn fans in de Euroborg is het te hopen dat hij van hen in elk geval nog op een waardige manier afscheid kan namen. Ondanks het bedenkelijke gedoe van directeur Nijland.

Bron: Mistersnooker

2 gedachten over “Bedenkelijke rol Hans Nijland rond transfer Kostic

  1. Wat een éénzijdige weergave rond de transfer van Kostic. Ik denk, en velen met mij, dat Nijland cs er alles aan heeft gedaan om Kostic te behouden. Als zijn zaakwaarnemer hem de kop gek maakt en Kostic een riant salaris kan verdienen, dan wil je weg en ga je. En, 6 miljoen incl. toekomstige bonussen en 15% doorverkooppercentage, vertel mij wie dat beter kan dan Nijland!
    Hij kan toch moeilijk elke letter en elk gesproken woord tijdens de onderhandelingen met jullie/ de pers gaan delen, toch? Waar blijft dan je onderhandelingspositie terwijl er meerdere kapers op de kust zijn. Beetje zielig stukje, met tussen de regels door, nogal wat frustraties.

    • u vertegenwoordigt de pers en durft deze stelling te nemen,wat gaat e.e.a de buitenwereld aan,pas als het rond is kunnen ze de pers inlichten,ook wil ik nog eens refereren aan de ellendige stukjes over Bacuna in het weekblad Groot Groningen waar ook nooit eens een excuus over kwam,dus hou op Pers,en doe niet zielig als je pas hoort dat het rond is wat gaat het jullie aan, en niet manipuleren, dat u dit ook in het belang an de supporters schrijft, dan onderschat u uw lezers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *