Ellen ten Damme met Ricciotti Ensemble in centrum Groningen

Ellen ten Damme met Ricciotti Ensemble in centrum Groningen-9Groningen werd vanmiddag, 9 augustus, verrast met een concert voor het Grand Theatre in het centrum van  Groningen. Het Ricciotti Ensemble verzorgde dit concert samen met speciale gast: Ellen ten Damme.

Straatsymfonieorkest
Het straatsymfonieorkest Ricciotti speelt verrassingsconcerten op allerlei locaties. Bijvoorbeeld in een reuzenrad of een zwembad en ook vaak op straat. Het ensemble kan razendsnel opstellen. Het record is 1 minuut en 36 seconden. Dit is vanaf het moment dat de eerste voet de touringcar verlaat, tot de eerste noot die gespeeld wordt door een volledig opgesteld orkest.

Alle foto’s van deze middag: klik hier

Klassiekers
Op het programma van Ricciotti’s Roarin’ Berlin Tour staan klassiekers als Lili Marleen en Ich bin von Kopf bis Fuß auf Liebe eingestellt, Kurt Weills Kleine Dreigroschenmusik en delen uit de Suite voor Kammerorchester van Ervín Schulhoff.
Ellen ten Damme brengt een warm muzikaal eerbetoon aan Nina Hagen, met arrangementen van Ricciotti’s ‘hofarrangeur’ Konrad Koselleck.

Wabi-Sabi Orchester
Om Berlijn kennis te laten maken met Nederlandse muziek heeft Ricciotti de twee jonge Rotterdamse componisten David Awotwi en Efthymios Stavropoulos uitgenodigd om een miniatuur schrijven die aansluit op de muziek van het interbellum en zich daarbij te laten inspireren door de jazzy noten van Weill, Eisler en Schulhoff.

Verder heeft het Ricciotti een compositieopdracht verleend aan de jonge Oostenrijkse jazzzangeres en theatermaakster Laura Winkler. Zij is tevens oprichtster van het Wabi-Sabi Orchester, waarmee het Ricciotti zal optreden in Berlijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *