Benjamins volgt Erica van Lente op

benjamins‘Een mooie blijk van waardering’,politiek, politieke avond paddepoel selwerd tuinwijk
zo typeerde raadslid Berndt Benjamins (D66) zijn benoeming tot plaatsvervangend voorzitter van de Groningse gemeenteraad. Benjamins vervangt Erica van Lente (PvdA) die de raad vandaag vaarwel zei. Van Lente was ook voorzitter van de commissie Ruimte en Wonen. D66 raadslid Koosje van Doesen zal haar taken overnemen in die commissie.

Benjamins had gemengde gevoelens over zijn benoeming, zo meldde hij via Twitter. Hij betreurde aan de ene kant het vertrek van Van Lente, die hij een uitstekend raadslid vond, maar het D66-raadslid was ook blij en vereerd met zijn nieuwe functie. Benjamins was al voorzitter van de raadscommissie Financiën & Veiligheid.

Vrijwel direct na zijn benoeming moest Benjamins aan de slag in zijn rol als plaatsvervangend voorzitter. De burgemeester, de eigenlijke voorzitter van de gemeenteraad, moest het woord voeren als portefeuillehouder Openbare Orde & Veiligheid en kon zodoende kortstondig de raad niet voorzitten.

Ook Koosje van Doesen kreeg het vertrouwen van de gemeenteraad om de belangrijke voorzittersrol van de commissie Ruimte & Wonen over te nemen. Ondanks dat Van Doesen pas een half jaar raadslid is, is zij met twaalf jaar ervaring als Statenlid één van de meest ervaren politica in de gemeenteraad.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *