Elke zondag koopzondag in Groningen

steden nederland, groningen, centrumDe koopzondagen in Groningen worden uitgebreid naar 52. Zoals verwacht ging een meerderheid van de gemeenteraad akkoord.

De collegepartijen D66, PvdA, GroenLinks, en de VVD waren voor en de partij Student en Stad steunde het voorstel. De overige partijen waren tegen en hadden vooral zorgen over de kleine ondernemers en verweten wethouder Joost van Keulen zijn werk onvoldoende gedaan te hebben nu is gebleken dat een groot deel van de winkeliers niets ziet in de uitbreiding van de koopzondagen. PvdA raadslid Jan Pieter Loopstra kreeg van SP raadslid Jimmy Dijk een cadeautje; twee hangoren, omdat de PvdA de oren teveel naar het grootkapitaal zou laten hangen.

Het college beweert dat de uitbreiding van het aantal koopzondagen goed is voor de economie in de stad. Veranderende tijden waar de consument laat merken behoefte te hebben aan deze openstelling volgens het college van Groningen.  Op 1 december is het besluit van kracht.

Eén gedachte over “Elke zondag koopzondag in Groningen

  1. Dat fuckertje Joost van Keulen met zijn drie VVDzeteltjes heeft maar een doel: het kapitalisme op alle fronten megalomaan doorvoeren, n’importe que. O wat had hij een ‘kritiek’ toen SP met vier en GroenLinks met vijf zetels het beleid belangrijk bepaalden in de stad met elk een wethouder, zij hadden immers amper een mandaat in de raad? moet je nu zien, de stad wordt weer een chaotische puinhoop, overal weer horecatroep op het trottoir, fietsen mogen rijden in voetgangersgebieden, de commercie ook nog op zondag heerser in de stad. Laten we de volgende keer in Stad alsjeblieft weer massaal links stemmen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *