Gerenoveerd Kamerlingh Onnes heeft allure

Vanmiddag 29 oktober, de gelegenheid om het resultaat van de gerenoveerde en de vernieuwde Kamerlingh Onnes aan de Eikenlaan in Selwerd te gaan bekijken. Rector Annet Dijkema van het Reitdiep verwelkomde het grote gezelschap wat hierop was afgekomen.

De werkzaamheden begonnen met de verbouwing van de centrale hal, de kantine, de personeelskamer en de betavleugel. In de afgelopen zomervakantie zijn de 1e en 2e verdieping verbouwd en zijn de werkzaamheden afgerond.

Wat op valt is de nieuwe uitstraling die past bij de visie van het Kamerlingh Onnes en bij het huidige onderwijsconcept. Betonnen muren zijn vervangen door glas, kortom het gebouw heeft nu een open karakter waar niets verborgen is. Dit aan de hand van de plannen die door docenten en leerlingen bedacht werden. Zij voelen zich zelf verantwoordelijk en spreken elkaar aan als je aan hun schoolomgeving komt. Een belangrijke verandering waardoor nu een school is ontstaan met uitstraling en eigen identiteit en waar meer ruimte is voor differentiatie in het onderwijs.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Voorafgaand aan de opening werd op groot scherm een mooie act vertoond die vorige week in elkaar is gezet en waar alle leerlingen aan hebben deelgenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *