Jongen aangehouden scooter diefstal Iepenlaan

transport-scooters-1De politie heeft dinsdagavond een 14-jarige jongen uit Groningen aangehouden op verdenking van diefstal van een scooter.

Eerder die avond is er een scooter weggenomen bij een sportclub aan de Iepenlaan. De 26-jarige eigenaar van de scooter uit Groningen was die avond in de kantine van de sportclub. Rond 22.00 uur merkte hij dat de scooter weg was. Hierop hebben een aantal mensen de omgeving afgezocht, maar troffen de scooter niet meer aan. Toen hij besloot naar huis te gaan en met een vriend over de Iepenlaan liep zagen zij een jongen op zijn scooter zitten. Een tweede jongen liep er naast.

Toen men naar het tweetal riep ging de jongen op de scooter er vandoor. De 14-jarige jongen die er naast liep kon men vastpakken. Daarna is er onderling contact geweest waarna de scooter is terug gegeven door een bekende van de andere verdachte. De 26-jarige eigenaar heeft de vernielde scooter in ontvangst genomen. Vervolgens zijn ze naar het politiebureau gereden. Daar hebben ze de 14-jarige jongen overgedragen aan de politie. De jongen is ingesloten. De identiteit van de tweede verdachte is bekend, deze zal binnenkort worden aangehouden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *