Bereikbaarheid UMCG vanuit Noorden knelt

groningen-oosterparkwijk-oosterhamrikkade-1Met enige verbazing nemen we kennis van het onderzoek naar de bereikbaarheid vanuit het Noorden naar het UMCG, immers de schaalvergroting van het UMCG  is al jaren bekend en pas nu wordt onderzoek verricht. De gemeente meldt het volgende:

 

Om het UMCG ook in de toekomst goed bereikbaar te houden, willen B&W de provincie vragen om een alternatieve route via de Oosterhamrikzone te onderzoeken.  Dat blijkt uit onderzoek naar een betere bereikbaarheid van het UMCG.

Het UMCG en de gemeente Groningen hebben laten onderzoeken hoe het UMCG beter bereikbaar kan worden vanuit het noorden, oosten en zuiden van de stad. Het ziekenhuis ontwikkelt samen met de Rijksuniversiteit aan met name de noordzijde nieuwe ruimte voor academisch onderwijs, life sciences en laboratoria. Dit geeft extra drukte op de omliggende wegen. Op korte termijn bieden maatregelen aan de kruispunten soelaas. Maar op de langere termijn is een tracé door de Oosterhamrikzone gewenst, aldus de bereikbaarheidsstudie.

Inloopavond
B&W willen de komende tijd samen met partners, belanghebbenden, burgers en ondernemers een strategie uitwerken voor de bereikbaarheid van het UMCG. Zo is er begin oktober al een inloopavond voor bewoners en ondernemers van de Oosterhamrikzone. B&W willen de provincie niet alleen vragen om een alternatieve route via de Oosterhamrikzone te onderzoeken. Ook gaan ze de provincie verzoeken om verbeteringen op het bestaande tracé, zoals het vervangen van de Gerrit Krolbruggen door hogere bruggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *