Politieke zorg over arbeidsvoorwaarden gemeente ambtenaren

groningen-centrum-stadhuis-raadszaal-7432De onderhandelingen met de bonden over de ‘vernieuwing van het sociaal beleid’ zijn stukgelopen heeft de gemeentesecretaris laten weten. Partijen zijn zonder resultaat uit elkaar gegaan en beraden zich nu op de ontstane situatie. 

 

De gemeentelijke organisatie is op het moment kwetsbaar. Veel medewerkers hebben te maken met meerdere veranderingsprocessen tegelijk en een toenemende werkdruk. De vorming van het Shared Service Centre en klantencontactcentrum, de fusie van SoZaWe en Iederz, de voorbereiding op de drie decentralisaties zijn een aantal van de veranderingen waarmee de gemeente en de gemeentelijke organisatie geconfronteerd worden. Daarnaast hebben forse bezuinigingen in de gemeentelijke organisatie geleid tot formatiereductie, hogere werkdruk en versobering van de arbeidsomstandigheden.

Volgens uitspraken in de media is AbvaKabo van mening dat de uitgangspunten over de arbeidsvoorwaarden te ver uit elkaar liggen, het college is teleurgesteld omdat partijen uit elkaar gegaan zijn ‘nog voordat alle punten zijn uitgediscussieerd’.

De fracties van GroenLinks en SP maken zich zorgen over de gevolgen van het stuklopen van de onderhandelingen met de bonden en hebben een actualiteitendebat aangevraagd voor woensdag 2 oktober.

Bron: GroenLinks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *