Bert Louissen en kunstmarkt in strijd tegen kanker winkelcentrum Paddepoel

zangerOp zaterdag 16 november speelt de blinde pianist en zanger Bert Louissen verzoeknummers op het grootste overdekte winkelcentrum, winkelcentrum Paddepoel. Met een kunstexpostie, een gezellige middag winkelen in Paddepoel en alles voor het goede doel; Koningin Wilhelmina Fonds in strijd tegen kanker.

Bert Louissen (10-09-1964)

De liefde voor muziek kwam op jonge leeftijd. Radio luisteren was dan ook een van mijn favoriete bezigheden.
Enkele jaren later ontdekte ik dat pianospelen, improviseren en componeren mijn lust en leven waren en zijn.
Lessen aan muziekscholen leidden tot een studie aan het Zwols conservatorium die ik in 1990 afrondde. Daarna verliet ik snel de klassieke hoek.

In de jaren ’80 en ’90 speelde ik in diverse coverbands, waaronder St. Louis.
In de jaren 90 deed ik ruime studio-ervaring op met het opnemen en produceren van radiojingles, -commercials, orkestbanden en CD’s voor regionale radiostations, artiesten en bands (o.a Diep Triest).
Spannend werd het toen ik in 1995 in de finale stond van Henny Huisman’s Soundmixshow. Ik eindigde als zevende met Stevie Wonder’s ‘for once in my life’. Er volgden tv-optredens waaronder een in 1996 uitgezonden Trosspecial rond Laura Figi vanuit Theater Carré in Amsterdam.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *