Bert Louissen voor KWF op winkelcentrum Paddepoel

groningen-paddepoel-winkelcentrum-bert louissen-kwf-10Maandelijks een activiteit op het grootste overdekte winkelcentrum van Groningen, winkelcentrum Paddepoel. Alles voor het goede doel KWF de strijd tegen kanker. Gistermiddag, 16 november, een kunstmarkt en een optreden van Bert Louissen. Met een donatie voor het Koningin Wilhelmina Fonds speelde Bert verzoeknummers.

Deze blinde zanger kent meer dan 1500 nummers uit zijn hoofd en het was echt genieten.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Bert Louissen (10-09-1964)

groningen-paddepoel-winkelcentrum-bert louissen-kwf-11De liefde voor muziek kwam op jonge leeftijd. Radio luisteren was dan ook een van mijn favoriete bezigheden.
Enkele jaren later ontdekte ik dat pianospelen, improviseren en componeren mijn lust en leven waren en zijn.
Lessen aan muziekscholen leidden tot een studie aan het Zwols conservatorium die ik in 1990 afrondde. Daarna verliet ik snel de klassieke hoek.

Oceaan

Unchain my heart

In the ghetto

In de jaren ’80 en ’90 speelde ik in diverse coverbands, waaronder St. Louis.
In de jaren 90 deed ik ruime studio-ervaring op met het opnemen en produceren van radiojingles, -commercials, orkestbanden en CD’s voor regionale radiostations, artiesten en bands (o.a Diep Triest).
Spannend werd het toen ik in 1995 in de finale stond van Henny Huisman’s Soundmixshow. Ik eindigde als zevende met Stevie Wonder’s ‘for once in my life’. Er volgden tv-optredens waaronder een in 1996 uitgezonden Trosspecial rond Laura Figi vanuit Theater Carré in Amsterdam.

Sinds 1997 verzorg ik muziek als pianist/zanger op bedrijfsfeesten, afscheidsrecepties, beurzen, congressen, (sport)gala’s, in restaurants en diverse grote winkelbedrijven en in huiselijke kring, kortom overal.

In 2001 verscheen de Cover-CD ‘Mixed witht love’. Hierop speelde en zong ik alle partijen. (De cd is inmiddels uitverkocht).
Van 2002 t/m 2005 deed ik theaterervaring op met de leden van Diep Triest met de musicshow ‘Those were the days’ waarin voornamelijk muziek uit de jaren 60 te horen was. Voor mij een geweldige ervaring!

Sinds 2005 werk ik mee aan concerten en begeleid daarbij artiesten als Liesbeth List, Petra Berger, Bert Heerink, Syb van der Ploeg, Laura Vlasblom, Willeke Alberti en Jan Vayne.

Op 14 oktober 2007 verscheen de Nederlandstalige CD ‘Liefde en de Rest’ Hierop staan eigen nummers die ik met Judith van den Hul schreef en twee duetten met Liesbeth List.

In 2008 maakten Bert van den Brink en ik een kerst-cd voor medewerkers en vrijwilligers van de Vereniging Bartiméus-Sonneheerdt.

Van 2007 t/m 2012 verzorgde ik de vocale arrangementen en de vocale coaching voor de vier theatershows ‘Soul of Motown‘ en ’Good vibrations, tribute to the Beach Boys.’

Op 14 juli 2009 was ik samen met violist Adriaan Stoet te gast in ‘de Avondetappe’ van Mart Smeets.
In 2012 werkte ik als pianist/toetsenist mee aan de theatervoorstelling ‘’Wij Nederlanders.’ Hierin zongen Dick Cohen, Rick Sessink en Daphne Groot liedjes van Jules de Corte.

Met zo’n 160 optredens per jaar en ruime ervaring als zelfstandig pianist/zanger voel ik me helemaal happy: muziek is en blijft mijn grote passie. Ik leef ervan en ervoor….

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *