Bewoonster gered uit brandend huis Oppenheimstraat

steden nederland, groningenVrijdagochtend om 06:06 uur is de brandweer van de stad gealarmeerd voor een woningbrand aan de Oppenheimstraat in Groningen. Omdat het duidelijk was dat er nog een persoon in de woning aanwezig was is direct op middelbrand uitgerukt.

De bewoonster heeft zelf de brand gemeld. Ze was wakker geworden van het geluid van de rookmelder. Bij controle zag ze rook uit de woonkamer komen en is vervolgens weer naar haar slaapkamer op de 1e verdieping gegaan. Tijdens het hele incident heeft de centralist van de alarmcentrale van de brandweer contact weten te houden met de bewoonster.

Ter plaatse heeft de brandweer door een snelle inzet de bewoonster door middel van een ladder, aan de achterzijde van de woning, in veiligheid weten te brengen. Aan de voorzijde heeft de brandweer de woning betreden en de brand die woedde in de kamer op de begane grond geblust. In de woonkamer heeft een bankstel in brand gestaan. De woning heeft veel rook, roet en waterschade opgelopen.

Binnen een half uur was de brand onder controle en kon er omstreeks 06:30 uur het sein brand meester worden gegeven. De woning is geventileerd en er is een nacontrole uitgevoerd. Salvage komt ter plaatse voor het afhandelen van de schade.

De bewoonster is ter plaatse gecontroleerd door ambulancepersoneel. Het was niet noodzakelijk haar te vervoeren naar het ziekenhuis. Ze is opgevangen bij vrienden in de straat.

Rond 06.50 uur keerden de brandweervoertuigen terug naar de kazerne. De politie zal onderzoek doen naar de brandoorzaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *