Bezoekers abortuskliniek Groningen nog steeds belaagd 

groningen 1979

Onlangs bleek uit een artikel van Dagblad van het Noorden dat bezoekers van de abortuskliniek aan de Radesingel nog steeds belaagd worden door anti-abortusactivisten. De fracties van GroenLinks, D66 en PvdA hebben hier al eerder hun zorgen over geuit en willen van het college weten wat zij hieraan gaat doen. 

Eerder was het college het met de bovenstaande fracties eens dat ‘verhinderende activiteiten richting vrouwen die een abortuskliniek willen bezoeken onacceptabel zijn’. Toch lijken anti-abortusactivisten van Schreeuw om Leven onlangs weer iemand te hebben belaagd voor de abortuskliniek. 

Daarnaast staan de activisten volgens het artikel ‘pal voor die deur’, terwijl het college heeft aangegeven dat ‘wie een abortuskliniek bezoekt ongehinderd toegang moet worden geboden’. Ook zou het college hierover afspraken maken met vertegenwoordigers van de abortuskliniek en de demonstranten. 

groningen 1979

De fracties van GroenLinks, D66 en PvdA vragen opheldering over de huidige stand van zaken, hoe het college hier nu naar kijkt en wat ze gaat doen om deze belangrijke vorm van zorg veilig en toegankelijk te houden voor iedereen die dat nodig heeft. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *