Bijna elf duizend euro opbrengst Najaarsmarkt De Fontein

steden nederland, groningen, selwerdDe druk bezochte Najaarsmarkt, gisteren 2 november, in De Fontein in de Groninger wijk Selwerd kan terug kijken op een geslaagde markt.  Er waren weer vele mooie spullen verzameld en zoals bekend wordt deze markt mede door de kwaliteit van de inbreng en de sfeer druk bezocht. Dit alles in het teken van delen in de wereld. Dit jaar  een opbrengst van Euro 10.600 ruim duizend euro méér dan vorig jaar.  Dit jaar gaat de opbrengst naar de volgende doelen:
Alle foto’s van de markt: klik hier

Gasthuis Groningen

Hier wordt zorg verleend aan terminaal zieken die opgevangen worden in een warme omgeving en hun wensen zoveel mogelijk vervuld zien worden door ruim 100 vrijwilligers, begeleid door artsen  en verpleegkundigen. Omdat het een particuliere instelling is, worden de kosten niet door verzekeringen gedekt.

Het Pand Groningen

Is een initiatief van de hervormder wijkgemeente Martinikerk. In het Pand worden kinderen uit de Korrewegwijk en de Indische buurt spelenderwijs in contact gebracht met geloven en christelijke waarden.

Stichting Weeskinderen Kontum-Vietnam

Door nonnen gerunde weeshuizen kampen met financiële problemen vanwege voorgeschreven ziektekostenverzekering, schooluniformen en sportkleding. De kinderen kunnen geen regulier onderwijs buiten het weeshuis volgen omwille van geldelijke tekorten. Dit diaconale project draagt bij de stichting een helpende hand te bieden.

Stichting People2People

De Groninger Henk Rutgers maakt zich sterk voor een bakkerij project in Malavie, een Afrikaans land waar armoede hoogtij viert. De bijdrage van dit project is bedoeld om de levensomstandigheden van kinderen en volwassenen te verbeteren in dit onderontwikkeld land.

Gehandicaptenhulp  Myanmar

Om zoveel mogelijk lichamelijk gehandicapten toegang te laten krijgen tot de arbeidsmarkt is vakonderwijs nodig, moeten stageplaatsen gecreëerd worden en microkredieten zullen dit moeten ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *