Sint Marinus Bisschop lopen met de voederbiet

groningen-centrum-waagplein-voederbieten-lampionnen-5Vanmorgen werden de voederbieten weer uitgereikt door de Koninklijke Vereniging Volksvermaken aan het Waagplein in het centrum van Groningen, onder het motto; maak van jouw voederbiet een lampion. Op vrijdag 8 november tussen 16:30 – 17:00 kunnen de zelfgemaakte lampionnen ingeleverd worden in de Martinikerk waar op 17:15 de prijsuitreiking plaats vind van de mooiste lampion.

Sint Martinus Bisschop – Roem van alle landen

Elk jaar op 11 november als het al een beetje donker is geworden, gaan de kinderen met hun lampion langs de deuren. Bellen aan en zingen dan een Sint Martinusliedje, waarna ze wat snoepgoed op een surprise ontvangen.

Sint Martinus was een bisschop, die vele honderden jaren geleden in Frankrijk woonde. Als jongen was hij, net als zijn vader, soldaat in het Romeinse leger geworden. Het Romeinse leger trok de Franse stad Amiens binnen. Bij de stadspoort zat een bedelaar die Martinus om geld vroeg. Geld had de jonge Romeinse soldaat niet, maar hij sneed met zijn zwaard zijn mantel in tweeën en gaf de helft aan de bedelaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *