Blij met het stoepje maar geen respect voor rouwstoet crematorium

groningen-zernike-crematoriumlaan-1Sinds kort is een stoep aangelegd tegenover de parkeerplaats van het crematorium. Vele bewoners uit de wijk Paddepoel zijn er blij mee, want je kunt nu veilig wandelen richting Zernike en niet zoals in het recente verleden wandelend tussen alle fietsers met een onveiligheidsgevoel.

steden nederland, groningen, paddepoelGelukkig komen er binnenkort slagbomen bij de parkeerplaats en behoort het oneigenlijk gebruik voor bezoekers aan het Zernike tot het verleden zodat  bij tijde en wijle de mensen die hun naaste naar de laatste rustplaats brengen, de auto’s niet op de daarvoor bestemde plaats kwijt kunnen maar op bijv. de Paddepoelsterweg of het Zernike in het gras moeten parkeren.

Een blijvende ergernis is dat de fietsende studenten zich onbeschoft gedragen op de Crematoriumlaan.  Met regelmaat mogen we  aanschouwen dat de fietsers niet het fatsoen hebben om een rouwstoet ongemoeid te laten passeren, ze laveren tussen de auto’s door, snijden de auto’s de pas af waardoor er  zelfs zoals gisteren een auto genoodzaakt was door de modder te rijden om een fietser te ontwijken.  Ook wordt  er over de stoep gereden waardoor bezoekers van het crematorium aan de kant worden gejaagd door de fietsende studenten.

groningen-crematorium-begrafeniskoetsEnig respect op de Slimme Route voor degene die hun naaste naar de laatste rustplaats brengen is iets wat we als NORM hebben afgesproken met elkaar en dat is wat de student niet naast zich neer  kan leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *