Bloemetjesmarkt op Goede Vrijdag in hartje Groningen

bloemetjesmarkt groningen 29 maart 2013 is het weer zo ver. Traditiegetrouw vindt op deze dag de grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland plaats. De Bloemenjaarmarkt – Bloemetjesmarkt in de volksmond  – trekt jaarlijks meer dan honderdduizend bezoekers. Foto’s bloemenmarkt 2012: klik hier

In het centrum van Groningen bieden ruim honderd marktkooplui hun waren aan. Verse snijbloemen, grote en kleine kamerplanten, bloembollen en zaaigoed, tuin- en kuipplanten, gereedschap en toebehoren: vrijwel alles is er te vinden.  Er zijn kramen en activiteiten in de Oude Ebbingestraat, op de Grote markt, het Waagplein, de Vismarkt, het A-Kerkhof. Vanuit welke richting u Groningen ook benadert, u ruikt vrijwel direct de geur van het voorjaar.

Deze slideshow vereist JavaScript.

HET BLOEMENDEPOT

Het bloemendepot staat dit jaar voor de ABN-AMRO op de Grote Markt.. Tussen 9 uur en 18 uur kan iedereen hier zijn gekochte waren gratis in bewaring geven en verder slenteren over de markt. Wie wil, grijpt de gelegenheid aan om de vele leuke winkels van Groningen te bezoeken. Wellicht schijnt het prille voorjaarszonnetje en is er gelegenheid om even uit te rusten op een van de terrasjes of in de gezellige restaurants en cafe’s die Groningen rijk is.

Kortom een mooie dag om de stad in te gaan en te genieten van alles wat Groningen te bieden heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *