Bloemsingel tijdelijk weer open voor autoverkeer

groningen-boterdiepgarage ingang bloemsingel-1Automobilisten mogen tijdelijk weer over de Bloemsingel rijden. Het deel dat als busbaan was ingericht, is nu weer open voor doorgaand autoverkeer. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten om de verkeersveiligheid te verbeteren.

groningen-oosterparkwijk-vrijdemalaan-1Met de ingebruikname van de Vrydemalaan op 1 juli 2013 is de Bloemsingel voor het doorgaande verkeer afgesloten door een deel van deze straat als busbaan in te richten. De gemeente vond auto’s en bussen door elkaar daar niet wenselijk: ze wilde de doorstroming van het openbaar vervoer niet hinderen. Destijds is gekozen voor een sobere inrichting van de busbaan. Er vonden veel werkzaamheden plaats, zoals de aanleg van de busbaan Europaweg en de Damsterdiepgarage. Om het UMCG goed bereikbaar te houden voor de hulpverleningsdiensten is besloten geen bussluis aan te leggen.

Onveilig
Die sobere inrichting van de busbaan blijkt niet te werken. Er ontstaan onveilige situaties. Het blijkt dat automobilisten de situatie onduidelijk vinden en de verbodsborden vaak negeren. Er wordt regelmatig op de rijbaan gekeerd. Ook rijden veel automobilisten door. Fietsers komen in het gedrang omdat ze er geen auto’s verwachten. Daarom is de busbaan opgeheven.

Busknooppunt
Het gaat om een tijdelijke maatregel. De Bloemsingel wordt weer afgesloten voor autoverkeer als er een busknooppunt is bij UMCG Noord. Dan legt de gemeente wel een bussluis aan in de Bloemsingel. De aanleg van dit knooppunt met de bussluis start naar verwachting medio 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *