BOA’s hebben niets te zoeken op eigen terrein Zernike

natuur-dieren-honden-heidelwachter-3Bewoners van de stad Groningen en zeker in de wijk Paddepoel, lopen nog wel eens met hun viervoeter op het Zernike. Een van de hondenbezitters heeft zich laten informeren door de beveiliging van het Zernikecomplex. Immers het terrein is eigendom van de Rijksuniversiteit Groningen en zoals het dan hoort laat je je informeren op welke wijze je gebruik mag maken van dit terrein. De hond(en) mogen daar gerust los lopen mits er maar niet gejaagd en vernield word is wat ons bekend is.   Velen lopen met de hond aangelijnd en alleen lopen de hond(en) los op de grasvelden ver van de openbare weg. Wat schetst een aantal hondenbezitters? Komen we daar een auto van stadstoezicht tegen op een weg welke eigendom is van de Rijksuniversiteit voor controle. Eén van de hondenbezitters bedenkt zich niet ent belt met Stadstoezicht om teweten wat is waar en niet waar en mogen zij hier optreden en kreeg de volgende informatie.

kernfysisch instituut zernike (6 van 1)Ze mogen gewoon handhaven op het Zernike als de weg vrij toegankelijk en dus ook handhaven op een aangrenzend grasveld tenzij het gebied, wat eigendom is van Zernike is afgebakend met een slagboom, ketting, artikel 461 bordje ‘verboden voor onbevoegden’, een hek o.i.d. Dat bordje eigen weg, welke aan het einde van de Zernikelaan staat bij het Kernversnellingsinstituut kan iedereen wel kopen en was daarom niet rechtsgeldig, de slagboom wel. Hij had deze informatie ingewonnen bij een jurist, jammer niet leuk maar duidelijk.

Maar dan het volgende.
Het betekend volgens de medewerkeer  ook dat ze zijn gemachtigd iemand te bekeuren die in zijn voor- of achtertuin staat mits die aan de openbare weg grenst en niet is afgeschermd middels een hek, ketting, o.i.d. Nu zei de beste man dat zij hierin coulant in optreden en niet handhaven.
Nou in mijn beleving hebben ze daar niets te zoeken, het is MIJN terrein, anders gaat de gemeente het ook maar onderhouden.

De hondenbezitter zat na dit bericht met een flinke kater.
Ben je dan nergens veilig voor ze, zelfs niet in je tuin?Ze verplichten je eigenlijk je grond af te bakenen of je dat nu wil of niet met iets. Daar moet je toch vrij in zijn, als je niet van een hek of iets dergelijks houdt moet je wel vanwege de handhavers. Het moet voldoende zijn als je een grasmatje of een betegelde tuin wil, het is jou grond en dan beslis jij immers hoe en wat jij dat wil inrichten.

Nog even en ze bekeuren mij nog voor een loslopende hond in huis als ik de tuindeur open heb staan, want dan kan hij zomaar vrij in de niet afgebakende tuin lopen!

Eén gedachte over “BOA’s hebben niets te zoeken op eigen terrein Zernike

  1. Er hoeft geen hek of ketting geplaatst te zijn. Op blijkelijke wijze , kan zijn overgang van tegels naar gras enz anders zou ik dus mer mijn tuinstoel in de voortuin van mijn buren mogen zitten. De verbalisant moet zich ervan overtuigem of hij op openbaar groen dan wel weg of gesloten terrein volgens akte mag handhaven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *