Hoe invalide vriendelijk is Groningen, CDA in actie

groningen-paddepoel-herbestrating wegalaan-antaresstraat-4Zaterdag 8 maart houdt het CDA Groningen een bewustwordingsactie om Stadjers zonder beperking te laten mee maken hoe het is om met een beperking de stad te beleven waar ook onze redactie eerder aandacht aan bestede. Een toegankelijke stad is altijd een speerpunt geweest van het CDA en iets wat onze redactie ondersteund.

De gemeente moet hierin een veel belangrijke rol spelen gaan spelen. Maar niet alleen de gemeente is verantwoordelijk voor het toegankelijk maken van de stad, Stadjers kunnen zelf ook hun bijdrage leveren. Bijvoorbeeld door in de winter de stoep sneeuwvrij te maken en bij het fiets parkeren rekening te houden met het vrijhouden van looppaden.

caspomor-cda delegatie-9Fractievoorzitter Anne Kuik: ‘Elkaar een handje helpen als dat nodig is, is mooi! Maar het is nog mooier de obstakels te voorkomen, bijvoorbeeld door rekening te houden bij het stallen van je fiets of auto.”

 

Zaterdag voor Huize de beurs op de Vismarkt is om 14.00 de aftrap. Om de toegankelijkheid van de stad te voelen worden Stadjers uitgedaagd om in een rolstoel samen met een expert opdrachten uit te voeren om van A naar B te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *