BOB campagne feestelijk gestart door Mark Boumans

steden nederland, groningen, centrumDe nieuwe campagne ‘100% BOB, 0% op!’ is op vrijdag 13 december feestelijk van start gegaan op de Grote Markt in Groningen. Gedeputeerde Mark Boumans was hierbij aanwezig en onthulde een speciale BOB-auto. De actie is ervoor bedoeld om nog maar eens te wijzen op de gevaarlijke situaties die kunnen ontstaan wanneer automobilisten met alcohol achter het stuur kruipen. De BOB-wintercampagne is vooral gericht op de aankomende feestdagen. 

Borden, affiches en spotjes

Een paar glazen alcohol verhogen het ongevalsrisico in het verkeer al met 50%. Reden om het publiek te attenderen op de gevaren via de nieuwe BOB-wintercampagne. Er komen borden langs de weg, affiches in openbare gelegenheden en spotjes op regionale tv-zenders en op schermen bij tankstations en supermarkten. De politie houdt vanaf deze week tot in het begin van het nieuwe jaar extra alcoholcontroles.
Alle foto’s van deze middag: klik hier

 

Veel acties rond de feestdagen

Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert rond de feestdagen veel acties rondom het BOB-motto ‘100% BOB, 0% op’. Zo worden er bij verschillende politiecontroles oliebollen en BOB-kerstballen uitgedeeld aan bestuurders die 100% nuchter zijn. Met een speciale restaurantactie wil VVN ook stimuleren dat mensen die uit eten gaan van tevoren afspreken wie de BOB is. Deelnemers maken kans op een diner voor twee. Aan deze actie werken restaurants in Drenthe, Groningen en Friesland mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *