Oosterparkers in actie voor behoud buslijn 4

Buslijn 4 1Met een bomvolle oldtimer-bus voerden bewoners van de Oosterpark samen met de SP vrijdagmiddag actie voor behoud van buslijn 4. In de plannen van het OV-bureau rijdt deze bus vanaf 1 januari niet meer door de Oosterparkwijk. Bewoners maken zich zorgen om de bereikbaarheid van hun wijk en stellen dat ouderen en minder validen hun toegang tot het OV verliezen. Na de bustocht door de wijk werden zo’n 1000 handtekening overhandigd aan de gemeente.

Buslijn 4 2SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk overhandigde de handtekeningen die de SP de afgelopen tijd in de buurt ophaalde. Volgens Dijk blijkt uit de reacties die op de petitie kwamen dat veel mensen in deze wijk afhankelijk zijn van de bus. Dijk: “Zelfs een 8-jarige buurtbewoner stuurde ons handtekeningen op, omdat hij vond dat de ouderen in de wijk de bus niet kunnen missen. Een schoolvoorbeeld van solidariteit.”

De SP hoopt dat door de actie ook andere partijen het maatschappelijk belang van buslijn 4 inzien en ook voor het behoud van buslijn 4 pleiten.

Foto’s: Daan Brandenbarg

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *