Boeren in protest tegen stikstofbeleid | Reportage vanuit Assen

Nederland perkt het aantal boerenbedrijven de komende jaren fors in tengevolge van het stikstofbeleid. Niet vreemd dat de boeren zich bedreigd voelen in hun voortbestaan. En niet alleen de boeren, velen begrijpen de vele beleidsnotities niet meer en vrezen dat veel ruimte opgeofferd gaat worden aan het bouwen van huizen, immers het blijft onduidelijk wat te doen met de vrijgekomen gronden en wat te doen tegen de stikstof die buiten onze landsgrenzen veroorzaakt wordt. Politiek Den Haag is een onbetrouwbaar instituut geworden en niet in staat is met het eerlijke verhaal de komen. We wachten de ontwikkelingen af en blijven hopen op
koeien in de wei en geen borden met te koop voor boerenbedrijven.In Assen ging secretaris Sieta van Keimpema van Farmers Defence Force (FDF) in gesprek met de commissaris van de Koning, Jetta Klijnsma, en gedeputeerde Henk Jumelet (Landbouw). Na afloop sprak zij de menigte toe bij het provinciehuis. “Het stikstofprobleem is niet alleen van de boeren, maar van alle Nederlanders”, zei Van Keimpema.

Vandaag, 7 juli, uiten boeren Assen bij het provinciehuis hun onvrede over het stikstofbeleid. Ook bij de provinciehuizen in Arnhem, Zwolle en Den Bosch en het Malieveld in Den Haag werd geprotesteerd.

Fotoi’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *