Veerboot Paddepoelsterbrug vandaag in actie

Een mooie dag voor toeristisch Groningen waar toerisme  hoog in het vaandel staat bij de Provincie Groningen. Vanmiddag werd er nabij de Paddepoelsterbrug gevaren en wat fijn voor Pieterpadlopers die nu voor het eerst in bijna drie jaar weer eens de originele route konden lopen.

Inmiddels is er ook landelijk steeds meer aandacht voor de Paddepoelsterbrug door organisaties voor mobiliteit voor iedereen.

Dit omdat het vreemd is dat een stukgevaren brug die voor iedereen toegankelijk is door degene die dit veroorzaakt heeft, RWS, in plaats van hersteld alleen vervangen zou kunnen worden door een ontoegankelijke 10 m hoge brug.

Terwijl er nota bene al een plan aangenomen is voor een lage toegankelijke brug! Ook de motie in de Tweede Kamer hierover loopt nog. En er zelfs een tweede motie in voorbereiding.

Tekst gaat door onder de galery!

Wethouder Broeksma antwoordde deze week vragen in de raad over de bruggen en gaf aan dat gemeente en provincie duidelijk hebben laten weten dat zij sterke voorkeur hebben voor een lage beweegbare brug. Den Haag wil Groningen echter niet tegemoet komen hierin. Vandaar ook die motie want het klopt natuurlijk niet dat een overheid zomaar afspraken en hele groepen burgers aan de kant kan schuiven. Dit laatste zelfs tegen allerlei verdragen in.

In tussentijd houden we de verbinding levend. We hebben vele mooie verhalen verzameld over herinneringen aan en gevoelens over de Paddepoelsterbrug.

Namens Brugterug – Foto’s Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *