Boerenprotest Groningen – Day after

Een dag na het boerenprotest is het triest te constateren hoe het grasveld voor het provinciehuis in Groningen is omgeploegd. Er wordt druk gewerkt om alle eierresten te schonen en de ingedrukte deur wordt weer gerepareerd.
De bestuurder van de trekker die de deur indrukte waarmee de boeren met de deur in huis vielen, en de bijrijder van de trekker die het hek op de Vismarkt omver reed zijn vandaag door de politie aangehouden.
Tekst gaat door onder de foto’s (Alle foto’s van de protestactie: klik hier)

Op een blog lezen we een verhaal: Beste Henk Staghouwer

Wat was je een arrogante flapdrol vanmorgen. Wat onderschatte je de woede bij de boeren. En wat liet je een kans lopen om inwoners van onze provincie een hart onder de riem te steken. Je weet wel ; de mensen die gebukt gaan onder de aardbevingsschade, die jaren moeten wachten en vechten om een vergoeding binnen te halen. Uitzichtloos dag na dag dealen met de valse oprechtheid van de overheid.

En dan komt ook nog eens de stikstoftoestand voorbij. Het land waar je roots liggen, het leven wat je kent, het levenswerk wat je doet en hoopt door te geven aan je nageslacht …. Alles wordt onzeker en de uitkoopregeling van de overheid vertrouw je ook voor geen meter. De ervaringen met die mensen zijn niet best immers.

Kortom een dag waar men veel liet gebeuren en zich nu aan het beraden is hoe het allemaal mogelijk was!

 

Eén gedachte over “Boerenprotest Groningen – Day after

 1. De boeren krijgen weer de zwarte piet, maar wat als het water je aan de lippen staat met alle milieuregeltjes?
  Ik geef ze groot gelijk en zou nog meer stampij maken als de toekomst van mijn bedrijf op het spel zou staan.
  Men wil niet weten hoeveel boeren zelfmoord plegen omdat ze het niet meer aankunnen.
  Onze agrarische sector is de beste van de wereld en houd zich beter aan milieuregels dan welk ander land ook en wie moet weer inleveren?
  Juist, de Nederlandse boer!
  En denkt men nu echt dat het stikstof probleem hiermee oplost?
  Nee toch hè?
  Het is alleen maar verplaatsen van het probleem, want het karbonaadje en de bloemkool word dan wel uit het buitenland gehaald met een vrachtwagen die op diesel rijdt, want de vraag blijft inherent aan de bevolkingsgroei toenemen.

  En dat ze in Groningen een deur hebben ingebeukt kan ik me goed voorstellen.
  In alle provincies werden ze fatsoenlijk ontvangen en sommigen werden zelfs buiten ontvangen met koffie, maar hier niet.
  Hier in Groningen was de deur op slot, de dames en heren volksvertegenwoordigers zaten in hun kantoortjes wetende dat een cordon politieagenten achter de voordeur stonden om die ó zo gevaarlijke boeren vooral niet te hoeven aanhoren en zien.
  Na herhaalde verzoeken van de boeren om met hen in gesprek te gaan gingen ze via de achterdeur het provinciehuis uit.
  Schijterds.
  Ik schaam me voor mijn provinciebestuur.
  Bah.

  De schade hebben ze geraamd op 13.000 euro!!!
  Is die deur van goud?
  Alleen het slot en beslag was vernield.
  Nu zouden in deze kostenraming ook de schoonmaak van de gevel zitten omdat deze bekogeld is met eieren, maar dan nog is het een godsvermogen.
  De boeren hebben aangeboden om zelf de schade te herstellen van de deur en het grasveld van het Martinikerkhof wat voor de ingang van het provinciehuis ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *