Boerenprotest in Groningen met vertrek uit Aduard

Boze boeren trokken vandaag, maandag 14 oktober, naar Groningen, om te demonstreren  tegen het stikstofbeleid die provincies met elkaar hebben afgesproken. Volgens de LTO – Noord komen de maatregelen tegen de uitstoot van stikstof te veel op het bordje van de boeren terecht. Wij waren vanuit Aduard aanwezig en reisden per tractor mee op weg naar Groningen.

Het centrum van Groningen waren honderden tractoren geplaatst. Een aantal daarvan stond opgesteld bij het Provinciehuis. Door het uitblijven van een onderhandelingsakkoord ontstond een grimmige sfeer waarbij met eieren werd gegooid, de politie de hooi in ontvangst mocht nemen en boeren de ingangsdeur van het provinciehuis met grof geweld forceerden.

Henk Staghouwer zei als gedeputeerde, anders dan andere provincies, vast te willen houden aan de huidige stikstofregeling. Morgen wordt verder gepraat. De gedeputeerde ziet voldoende mogelijkheden voor de  boeren om een bijdrage te leveren aan de stikstofproblematiek.

 

Voor vele boeren geen bevredigend resultaat. Vele Groninger boeren zijn het vertrouwen in Den Haag allang verloren en met het resultaat van vandaag zal dit dan ook niet zijn toegenomen. De boeren krijgen veel bijval van de burgers maar veroordelen het geweld.

Alle foto’s van Jan Hendrik van der Veen: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *